Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Юнайтед кепитъл" подписа споразумение за ПОК "Доверие"

Снимка: dnevnik.bg

Компанията "Юнайтед кепитъл" съобщи официално днес, че е подписала окончателно споразумение с "Виена иншурънс груп" за придобиване на 92,58% от най-големия български пенсионен фонд "Доверие". Потвърждението от страна на купувача идва близо месец и половина след съобщението на продавача за финализиране на преговорите.

Компанията уверява, че ще запази сегашния изпълнителен директор на "Доверие" Даниела Петкова, която заедно с останалите членове на ръководството подаде оставка заради непрозрачната процедура. От съобщението се разбира, че документи за одобряване на сделката все още не са подадени в българската Комисия за финансов надзор, като, преди това да стане, се очаква към купувача да се присъединят нови акционери.

Политиката на новите собственици ще бъде провеждана в "Доверие" от Магомед Аликханов, представен като "международно известен специалист с изключителен опит в застраховането и управлението на пенсионните активи".

Трите основни насоки на бизнеса на "Юнайтед кепитъл" са застраховане, управление на пенсионни фондове и търговски банки.

По публикацията работи: Наталия Ганчовска

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна