Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камило Плачи: Не искам от играчите да мислят за медал от Евро 2013 на всяка цена

Камило Плачи говори за подготовката на националите за европейското първенство
Снимка: БГНЕС

 

Европейското първенство ще бъде съвсем различно от Световната лига, убеден е селекционерът на националния отбор на България по волейбол за мъже Камило Плачи. Италианецът даде редовната си пресконференция пред медиите броени дни преди двата приятелски двубоя на "лъвовете" със Сърбия в зала "Христо Ботев".

Европейското първенство ще бъде много по-различно от двубоите ни в Световната лига. Мачовете на Евро 2013 ще се играят всеки ден. Щабът няма време да насочи тренировките към следващия съперник. Много по-тежко е да се играе всеки ден.
Трябва да се настроим към този турнир по най-добрия възможен начин. Сега ни предстоят две седмици с по-малки натоварвания, които да възстановят отбора и да го направят боеспособен за Евро 2013. Свършихме много здрава физическа работа през тези четири седмици от подготовката
, заяви Камило Плачи на срещата с медиите.

Мачовете в Словения миналата седмица са оказали положително влияние на състава.

Турнирът в Словения беше много важен за нас. Беше важно да се опитваме да покажем добър волейбол, когато краката ни тежат. По принцип искам от волейболистите да играят добре, а не да мислят за финали и медали. Ако играят добре, правилно технически и тактически, могат да стигнат до финали и медали. Ако мислят само за това, може и да не го постигнат", добави либерото на националите Теодор Салпаров.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна