Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът "Пиано Екстраваганца" обещава срещи с шедьоври и непознати партитури

Снимка: БГНЕС

Третото издание на "Пиано Екстраваганца" обещава да затвърди идеята на фестивала и неговия артистичен директор Людмил Ангелов да поднася на публиката не само познатите клавирни шедьоври, но и непознати автори и творби, които остават в сянката на най-популярното и търсеното.

Пианистът Людмил Ангелов изненада журналистите, като ги покани на нетрадиционна пресконференция в дома си в София, за да представи програмата не само на думи, но и с изпълнения в дуо с оперната певица Ина Кънчева. Заедно те ще изнесат на 28-и септември рецитал, посветен на прочутата през ХІХ век Полин Виардо.

"Пиано Екстраваганца" 2013 ще започне на 26-и септември и ще включва общо осем събития - 5 клавирни рецитала, 2 камерни концерта и един джаз-рецитал на сцената на Военния клуб в столицата до 5-и октомври. Ще чуем утвърдени музиканти като Джеръм Роуз от САЩ, Серджо Маркеджани от Италия, Марио Станчев, Марио Хосен и проф. Милена Моллова от България и др. 

Фестивалът е част от културната програма в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата през 2019-а година.

Повече за акцентите в програмата на фестивала чуйте от Людмил Ангелов в звуковия файл.

Чуйте и интервюто на Росица Кавалджиева с певицата Ина Кънчева по повод спектакъла "Полин Виардо. Духът на Дивата" на 28 септември във Военния клуб.
По публикацията работи: Алегро виваче
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна