Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пускат парното в София, ако застудяването продължи

Снимка: БГНЕС

По повод настъпилото захлаждане от "Топлофикация-София" заявиха, че са в пълна готовност за пускане на парното. За целта трябва да има три последователни дни със средноденонощна температура под 12 градуса и прогноза за трайно застудяване.

От "Топлофикация-София" призовават клиентите си да приключат всички ремонти по вътрешните отоплителни инсталации и да ги запълнят, тъй като, ако не го направят това, ще означава, че ремонтът в някои от жилищата не е приключил и затова парното в такива сгради няма да бъде пускано.

Необходимо е също вентилите на радиаторите още сега да бъдат отворени на максимална степен, а дисплеите на топломерите - проверени. В случай на проблем трябва да бъде потърсено съдействието на топлинните счетоводители, съветват от "Топлофикация-София".

От дружеството напомнят, че в отделни сгради отоплението може да бъде пуснато преди общото включване на парното в столицата. За целта клиентите трябва да се обърнат към обслужващия ги топлорайон. От услугата могат да се възползват също детските градини, училищата и здравните заведения.

По публикацията работи: Андрей Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна