Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тайфун застрашава състезанието от Формула 1 в Република Корея

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Тайфун застрашава състезанието от Формула 1 в Република Корея в неделя. Тайфунът Фитау в момента бушува източно от Филипините и се придвижва към Корейския полуостров. Стартът във Формула 1 е в Йонам, на около 400 километра южно от столицата Сеул, в 15.00 часа местно време в неделя, а ден по-рано от 14.00 часа трябва да се състоят квалификациите за място. Предприели сме всички необходими мерки за сигурност, съобщиха организаторите.

Метеоролозите предупреждават, че наближаващата буря с ветрове от над 100 километра част и проливен дъжд може да засегне още квалификациите.

Прогнозите са за силен вятър и дъжд в южната част на Република Корея в неделя. Директно или индиректно тайфунът със сигурност ще окаже някакво влияние на състезанието, коментираха от южнокорейския метеорологичен център.

Състезанието за "Гран При на Република Корея" през 2010-а година също беше засегнато от проливен дъжд, който отложи старта, а в последствие пилотите караха зад кола за сигурност в голямата част от надпреварата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени