Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Марек Юнион-Ивкони" представи състава си за Шампионската лига

Снимка: БГНЕС

Шампионът на България по волейбол "Марек Юнион-Ивкони" официално представи състава си преди второто си поредно участие в Шампионска лига при мъжете.

За нас е важно да бъдем част от най-силните клубове в Европа и да сверяваме часовниците си. Искам да благодаря на нашите спонсори, за това че ни подпомагат и в тазгодишната кампания. БФВ ще ни помогне безвъзмездно тази година, както на нас, така и на другия евроучастник с пособия и помощ при организацията на домакинствата, за което им благодаря, заяви менажерът Людмил Найденов.

Напуснаха ни трима от основните волейболисти - Тодор Вълчев, който замина в шампиона на Тунис Сфакс, Дмитрий Бахов знаете е вече в Томис, както и Костадин Гаджанов, който ще играе в Габрово. Надявам се да се разреши казуса с Венцислав Трифонов, който е талантлив състезател, за да мога да разчитам на него. Убеден съм, че съвсем скоро на него ще може да се разчита и в националния отбор. Привлякохме Венелин Кадънков от Бургас, а другите 4-5 нови момчета са от нашата школа. Най-младият отбор в Шампионска лига сме и това трябва да се има предвид. Съперниците ни в групата е излишно да ги коментираме, коментира наставникът Найден Найденов.

В Шампионската лига "Марек" е в група със съставите на "Пиаченца" (Италия), "Тур" (Франция) и АХ "Волей Любляна" (Словения).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени