Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СГС намали гаранцията на Богомил Манчев на 500 хиляди лева

Снимка: БГНЕС

СГС намали наполовина паричната гаранция на бизнесмена Богомил Манчев. За да не влезе в ареста, до 15 дни Манчев трябва да внесе половин милион лева. Първоначалната му гаранция, наложена от съда, беше в размер на 1 млн. лв. и бе определена като рекордна.

Собственикът на "Риск Инженеринг" Богомил Манчев е с обвинение за това, че на "неустановена дата и на неустановено място, в съучастие с изпълнителния директор на "Уорли Парсънс" Събин Събинов, чрез даване на съвети, умишлено е улеснил извършване на престъпление от Крум Анастасов - директор на НЕК, да присвои чужди пари". Става дума за близо 8,6 млн. лв. 

Според Прокуратурата парите са взети неправомерно, защото с решение на МС проектът е замразен повече от една година, а от февруари тази година е спрян и с решение на Народното събрание.

При определяне на паричната гаранция на обвиняемите стана ясно, че на почти на всички без Манчев размерът е между 5 хиляди лева и 50 хиляди лева, в което ядреният експерт видя доказателства, че обвинението срещу него е репресия и цели да го измести от позицията, която заема.

Неотдавна в интервю за предаването "Неделя 150" Манчев каза, че няма да има проблем да събере парите, но все пак се пита защо на него му е наложена толкова висока мярка за неотклонение.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени