Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНТ2 става на 2 години

Снимка: БНТ

БНТ2 става на 2 години. В предаването "Преди всички" програмният директор Екатерина Генова разказа за празника:

Пожелаваме си повече зрители, по-близка връзка с тях, защото това е най-важната ни цел – да бъдем очите и ушите на зрителите и да показваме техния живот на екрана на БНТ2, това, което се случва на тяхната улица, в техния град, в тяхното село, в тяхната кръчма, на техния стадион. Искаме да направим новините и предаванията много по-реални, по-близки до хората и техните радости и проблеми.

Празникът вече започна със старта на новото ни сутрешно предаване от 7 до 9 часа, което показа какво се случва и какво ще се случва в Благоевград, Русе, Пловдив, Варна и София. Михаил Белчев ни поздрави от пл. "Славейков". В Пловдив раздаваха балони във формата на цвете с цветовете на БНТ2 на случайни минувачи. В Русе момчета и момичета от спортното училище тичаха, направиха крос в чест на нашия рожден ден. Предстоят още интересни събития. В столичното метро около 18.30 часа на спирка "Васил Левски" ще има музикална изненада от учениците от Националното музикално училище и от нас. В градската градина, където беше Мавзолея, от бели теменужки е изписано логото на БНТ2. Тези теменужки в последствие ще бъдат раздавани на минувачите с пожелание да си ги засадят в градините за спомен от нас. Надявам се да направим празника близък до хората.

Генова подчерта, че БНТ2 трябва да стане информационен канал. Ще има повече новини – регионални, национални; повече информационни предавания, нови информационно-дискусионни формати: Надявам се с тях да можем да включим зрителите в правенето на новини и предавания. Това е премислена стратегия, свързана с втория мандат на Вяра Анкова като генерален директор. Създаването на нови възможности за зрителите е основна мисия на обществената телевизия, за конкуренция помежду си не мислим, ние трябва да конкурираме частните телевизии.

Цялото интервю с Екатерина Генова чуйте от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна