Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паркирането в центъра на Силистра е затруднено, алармират живеещи в района

Снимка: община Силистра

Граждани на Силистра, които живеят в центъра на града, в близост до кооперативния пазар, сигнализират за проблеми с престоя и паркирането на автомобили пред жилищните им блокове. Хората настояват общината да вземе мерки и да въведе ред в района. Искат още в междублоковото пространство да бъде положен асфалт.

От месеци хората, които живеят в двата жилищни блока до Централния кооперативен пазар пишат жалби до общината, но твърдят, че не се взимат мерки. Хаосът е абсолютен, споделят някои от тях:

Хората няма къде да паркират и всички се наблъскват тук, става абсолютен хаос в делнични дни. Това са хора от селата, които идват на пазар в града. Те няма къде да спрат. Ние живеем и работим тук, на нас са ни нужни паркоместа. Общината има ангажимент да уреди нормално ползване на места за паркиране.

Началникът на общинския отдел „Инспекторт“ Валери Великов каза, че в градоустройствения план районът е публична зона и достъпът до него не може да бъде забранен:

В момента има поставени знаци за забрана за влизане в двете посоки. Там не се води улица, а паркинг. Ние не можем да ограничим спирането на автомобили, които не са на  живеещи в блока и на хора от селата. Отношение трябва да вземат от КАТ.

Районът да стане Синя зона с такса за престой и паркиране, настояват хората. От общината, обаче уточняват, че ако се въведе пратено паркиране от това ще бъдат засегнати и живеещите наоколо, които също ще трябва да плащат, за да паркират автомобилите си там.

Участъкът ще бъде асфалтиран, обещават от общината в Силистра.

 

 

По публикацията работи: Маргарита Иванова - кор. на БНР в Силистра
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна