Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВиК-Добрич търси нов доставчик на електроенергия

Снимка: БГНЕС

ВиК-Добрич търси нов доставчик на електроенергия. Ръководството на дружеството внесе документите за тръжната процедура в Агенцията за обществени поръчки. Според управителя на фирмата Юлиян Иванов от 1-ви август ВиК губи по 300 хил. лева на месец затова, че не е на свободния пазар.

От 2,5 млн. лева с днешна дата дългът на ВиК към ЕНЕРГО-ПРО е стопен на 700 000 лева и съгласно подписания между двете дружества протокол ВиК си плаща редовно тока, каза неговият управител Юлиян Иванов:

Спазваме протокола, 500 000 допълнително, освен текущите, от 1-ви октомври за несвършена работа миналата година за излизане на свободния пазар в момента ние плащаме цена 146 лева от 1-ви октомври, което е за електроенергия на мегаватчас. А на свободния пазар щяхме да плащаме между 85 и 87 лева. За съжаление ВиК-Добрич от 1-ви август губи между 250 и с новата цена 300 000 лева на месец.

Така Юлиян Иванов обясни защо е внесъл документи за тръжна процедура за излизане на свободния пазар. На 31-ви януари догодина ще стане ясно кой ще е новият доставчик на електроенергия:

Който спечели тръжната процедурата на най-ниска цена.
По публикацията работи: Гинка Димитрова – кор. на БНР в Добрич
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна