Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" представи юбилейната емблема по случай 100-годишнината си

Снимка: БГНЕС

Професионален футболен клуб "Левски", спортен клуб "Левски", "Фонд 100 години Левски" и Националния клуб на привържениците представиха днес юбилейната емблема по случай 100-годишния юбилей на "сините". Тържествената церемония се състоя в музея на спорта в националния стадион "Васил Левски".

Сред официалните гости бяха министърът на културата и наследник на един от основателите на клуба Петър Стоянович, изпълнителният директор на "Левски" - Константин Баждеков, председателят на СК "Левски" - Стоян Хранов, директорът на музея на спорта Катя Иванова. На събитието присъстваха още баскетболният треньор Константин Папазов, бившите футболисти на тима Божидар Искренов и Добромир Жечев, легендарните спортисти на "сините" Боян Радев, Александър Томов, Ваня Гешева, Иванка Христова, Георги Мърков, Петкана Макавеева, Еньо Вълчев и членове на Националния клуб на привържениците на "Левски".

Пред гостите беше прожектиран и видеоклип с успехите на спортистите на "Левски" и визията на юбилейната емблема. Тържествени слова произнесоха Константин Баждеков, Стоян Хранов, Катя Иванова и Петър Стоянович. От името на ПФК "Левски" и СК "Левски" Константин Баждеков връчи плакет на директора на музея Катя Иванова.

Юбилейната емблема беше избрана чрез конкурс от затворен тип и в него участваха най-големите и успешни фирми в областта на дизайна на българския пазар. Логото ще бъде използвано върху екипите на всички отбори от семейството на СК "Левски" през 100-годишния сезон (от 24-ти май 2014-а година), върху всички артикули и събития за 100-годишнината на клуба и ще краси всички стадиони и съоръжения на футболния и спортния клуб.

Формата на емблемата остава непроменен син квадрат с червени и жълти райета, но буквата "Л" в нея е изобразена по стария стил, забелязван по различните логота след основаването на клуба. В самата емблема е променено и мястото на годината на създаването, като то вече не стои под буквата "Л", а от двете й страни е написано 1914 - 2014. Емблемата е обгърната от венец, в долната част на който е изписана цифрата 100.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени