Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гражданското общество и местната власт

Софийската община вече участва в проекта на ЮРОСИТИС „Мрежа от обсерватории към местните власти за активно включване” в партньорство с Европейската комисия. 
Дебатът за общата селскостопанска политика на Европейския съюз продължи на парламентарната сесия на Комитета на регионите в Брюксел с участието на еврокомисаря по земеделието Дачан Чолош, а в България с тематична дискусия в Европейския институт с участието на евродепутата Мария Неделчева. 
Проект “Информационни технологии за европейските граждани на ниво местна общност – да впрегнем глобалната мрежа за локално действие”, финансиран по программа “Европа за гражданите” на Европейския съюз. 
Асоциация „Мисия България” събира българи, живеещи във Франция, които искат да направят нещо хубаво и ценно за родината си. Една от инициативите им е първото френско-българско електронно списание за България, посветено на културата, изкуството, туризма и актуалните теми на деня. 
Творческите съюзи на писателите, художниците, композиторите и журналистите, представители на науката и бизнеса, общественици и меценати – всички те обединени в гражданско сдружение „Паисий Хилендарски”, се срещнаха с български евродепутати, за да изложат своите проекти и да потърсят помощ за отбелязването на български официални събития и национални празници в представителствата на европейските структури. 
По инициатива на президента на група „Музика” на Европейския съюз за радио и телевизия Фридрих Шпангемахер в Брюксел бе организирана среща с делегатите от Европейския съюз, на която те бяха запознати с развитието на международния музикален обмен в областта на класическата музика между обществените радиостанции, членове на съюза. 
„Моята Европа” – поетът Елин Рахнев 
„География на музиката на Европа” – фестивалът „Евросоник Нордерслаг”.

29 януари 2011 г., 16 часа

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени