Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петък вечер на „Аларма Пънк Джаз” със Зигфрид

Един от най-самобитните творци в съвременното европейско ъндърграунд кино, Зигфрид Дебребан е добре познат на българската публика не само с филмите си „Санса”, „Луиз – втори дубъл”, „Киногама” 1 & 2 (всичките показвани на „София филм фест”), но и с различните си музикални превъплъщения на софийска, бургаска, русенска и т.н. сцена.
Музикант по образование, Зиг сам пише музиката към филмите си (доколкото можем въобще да говорим за музиката във филмите му като за отделен компонент, а не като за част от Цялото), а и за филмите на други световноизвестни кинотворци от последните две поколения – Сергей Бодров, Гука Омарова и др.
В ранните албуми на Зиг участват музиканти от величината на Стив Лейси, Ерик Трюфа и Иври Гитлис, наред с ъндърграунд артисти от хип-хопа до авангард-фолка.
Преди две години, покрай поредното си гостуване на „София филм фест”, Зигфрид участва и на „Аларма Пънк Джаз” с триото си с Кристоф Тюрки (саксофони) и Кюс (бийтбокс)…
И сега: специалната изненада е, че Зиг пак ще свири във Второ студио – соло пиано концерт, което ще е рядка възможност да оценим музикалния му талант и от тази страна, изцяло акустичната, имайки предвид, че вече го познаваме като брилянтен електронен и електро-акустичен импровизатор и композитор.
Входът на Второ студио е свободен, което, разбира се, никога не трябва да има приоритетно значение за потенциалната публика. Приоритет винаги трябва да има музикалната стойност на едно събитие, а не това дали е безплатно, или не.

петък, 18 март, от 21.30 часа

По публикацията работи: Цветан Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна