Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Аларма Пънк Джаз” и Indioteque представят: No Age в София!

Американското дуо No Age ще занесе цялата си емоционалност, агресия, шум и меланхолия и в България. На 22-ри април, разпети петък, формацията от Лос Анджелис ще разтърси клуб RBF в София. Събитието се организира от „Аларма Пънк Джаз” и Indioteque, а българската столица е една от спирките по време на световното им турне. No Age са определяни като една от големите надежди на съвременния алтернативен рок. Или, ако трябва да цитираме колегите от New York Times: „Това не е нов прочит на нойз стила, това е развиване в някакво друго пространство”.
No Age са китаристът Ранди Рандал и барабанистът/вокалист Дийн Алън Спънт. Дебютният им албум Weirdo Rippers (2007) е издаден от лейбъла FatCat, в чийто каталог са имена като Sigur Rоs и Animal Collective. Сайтът Drowned In Sound го нарежда на 8-мо място в класацията си за най-добри албуми за годината.
Популярността им расте с втория албум Nouns (2008), получил оценка 9.2 от 10 от влиятелния Pitchfork, позитивни ревюта от пресата, включително от Rolling Stone и Los Angelеs Times („пънк рок за новото поколение калифорнийски мечтатели”). Дискът е издаден от компанията SupPop, която е и настоящият им музикален дом. Лейбълът е известен по света с изданията на заглавия от групи като Nirvana, Soundgarden и The Postal Service.
Третият албум на Ранди Рандъл и Дийн Алън Спънт е Everything In Between (2010), получил първия си стрийм в сайта на The Guardian. С новата глава в историята им тенденцията към все по-големи аплаузи от медии и фенове продължава с пълна сила. Групата наскоро засне клип към Fever Dreaming, режисиран от Патрик Даутърс, работил по клиповете на хитове като Maps на Yeah Yeah Yeahs, Stockholm Syndrome на Muse и Wrong на Depeche Mode. Песента беше представена в „Шоуто на Дейвид Летърман”.

Световната музикална критика за No Age:
„Силата на композирането им и неочакваните обрати в звука им са повече от достатъчни, за да изградят солиден албум, който да се слуша отново и отново” (BBC Music)

„Лос Анджелис може да е център на пластичния блясък, но нойзпънк дуото показва, че този град все още пази опасната си част” (Rolling Stone)

„Дриймпънкарите от Лос Анджелис предлагат един хамелеонов звук в музикално богат и истински предизвикателен албум” (Pitchfork)

„Представете си, ако класиката Teen Age Riot на Sonic Youth беше написана от истински тийнеджъри” (Rolling Stone)

„Както винаги, те балансират шумa с мелодията, отдалечеността с чувството, ниското с високото изкуство. Everything In Between и Nouns са два от най-добрите нойз рок/поп албуми на новото хилядолетие” (Allmusic.com)

„Музиката на No Age e разнообразна, цветна и постоянно изненадваща” (Los Angelеs Times)

„No Age никога няма да бъдат истински суперзвезди, но те имат невероятно лоялна аудитория, нещо, което заслужава аплодисменти в година, която ще бъде запомнена с надеждни групи, които са пропиляли шансовете си” (NME)

„Записано с трогателен ентусиазъм” (Q)

„Те превръщат шума в злато” (Allmusic.com)

„С музиката си те предлагат същевременно по нещо и нищо за всеки” (Billboard)

(Материалът е публикуван и на Indioteque.com)

Концертът на No Age, организиран съвместно от „Аларма Пънк Джаз” и Indioteque в RBF, е с начален час 19.30, със специалното участие на Handsome Furs и „Котки под коли”. Концертът ще се предава директно по програма „Христо Ботев” от 21.30 ч. на 22 април със специалното разрешение на групата, а цялостната програма на петия пълнометражен „Аларма Пънк Джаз Фест” (18-22 април) ще бъде обявена официално следващата седмица.
По публикацията работи: Светослав Тодоров (The Fein)
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна