Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Часът на думите”: Валентин Панайотов и Росен Сеновски - запомнящи се фигури в публичното пространство

Снимка: Архив

Гости: Валентин Панайотов и Росен Сеновски

Валентин Панайотов - известен журналист и издател, общественик, бизнесмен. Завършил е българска филология, работил е като кореспондент в Бургас, бил е редактор и завеждащ отдел във в. „Народна младеж”. През 1991 година заедно с партньори създава вестник „Пари”, който е първият български икономически всекидневник и една от първите частни български медии. Валентин Панайотов е един от основателите на Съюза на издателите в България, председател на Борда на директорите и главен изпълнителен директор на „Бизнес Медиа Груп” АД - компанията, която издава в. „Пари”, председател на Борда на директорите на асоциация „Банка на годината”, член на бордовете на редица бизнес-и обществени организации.

Трудно е да се определи основното амплоа на втория гост Росен Сеновски - той е и рокмузикант, и композитор, и поет. Започва да свири в група „Фанданго”, а след разпадането й в края на 2004 година - и в новосъздадената група G.R.A.S. (името е абревиатура от първите букви на имената на музикантите.)
Преди две години Росен Сеновски представи на своите почитатели самостоятелния си албум „Завръщане към дома”, съдържащ 9 негови парчета, съчетали разностранните му таланти на композитор и текстописец, изпълнени от известни наши певци като Наско от Б.Т.Р., Орлин Горанов и Данчо Караджов, Цецо - Елвиса, Пламен Ставрев и други. Сега работи върху новия си проект за албум.
Автор е на две издадени стихосбирки - „Градски ангели” и „Спомен за ангели”, а в скоро време ще излезе и третата, озаглавена лаконично „Ангели”, която ще затвори „ангелската” му трилогия.

неделя, 10 април от 17.00 часа

По публикацията работи: Гриша Трифонов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени