Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Евранет": Активно европейско сътрудничество

● Интервю с Кристалина Георгиева, комисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи на Европейския съюз по повод кръглата маса за промените в климата и значението им за институциите и гражданите в България, организирана в София от Представителството на Европейската комисия в България, Международната природозащитна организация WWF и фондация „Европейски екологичен фестивал”, като част от Коалиция за Климата – България.
● Дните между 15 и 21 май бяха отбелязани като Европейска седмица на младежта. В конференцията „Младежта в движение” се включиха председателят на ЕК Жозе Барозу и комисарят по образованието Андрула Василиу. В Антверпен бяха наградени проекти по Европейската доброволческа служба за позитивното им влияние на обществото и младите хора. Сред номинираните в категорията „Новативност” бе Сдружение „Фар” от Бургас за проекта им „Мост за Европа”.
● Тези дни в България гостуваха представители на Финландско-българската асоциация, които посетиха различни български градове. Интервю с председателя на асоциацията Тапани Салонен.
● Седмица на новото българско кино в Мюнхен, организирана от мюнхенската асоциация Медиенгрупе.
● Интервю с Христина Димитрова, която живее в Копенхаген със съпруга и двете си малки деца и участва активно в усилията на българската общност в града за създаване на българско училище и дамски клуб „Баница”, а през свободното си време поддържа атрактивен блог озаглавен „Старо-ново”.
● Интервю с доц. д-р Кристиян Банков, ръководител на Югоизточноевропейският център за семиотични изследвания, за българо-гръцкото сътрудничество в областта на семиотиката преди 1989 и сега.
● „Моята Европа” – певицата Елица Тодорова.
● „География на музиката на Европа” – европейската класическа музика.

събота, 28 май, от 16.30 часа

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна