Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Евранет”: Интелигентна енергия за Европа

• Интервю с евродепутата Мария Неделчева за конференцията в Белоградчик под надслов „Култура, образование, младеж, региони: начин на живот 2014-2020 г.”. В нея участваха десетки млади хора от областите Видин и Благоевград. Разговаряхме и за идеята да бъде утвърдена „Дунавска стипендия”, чрез която младежите да имат и финансов стимул за участие в Дунавската стратегия на ЕС.
• Проектът PV LEGAL, финансиран от програма „Интелигентна енергия за Европа” на Европейската комисия, чиято цел е намаляване на бюрократичните пречки, ограничаващи развитието на фотоволтаичните енергийни инсталации в Европа.
• Една година от създаването на първата в България учебна биоферма „Слънчева градина” в Агроекологичния център на Аграрния университет в Пловдив, създадена с финансовата подкрепа на Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България.
• „В търсене на следите” – обща изложба в Гьоте институт на двама приятели и състуденти – българина Ивайло Стоянов и германеца Дирк Брьомел. Тя е реализирана по проект, финансиран от Европейския съюз.
• Интервю с Иймър Фрийл, втори секретар на Ирландското посолство, за Блумсдей, денят на великия ирландец Джеймс Джойс, който бе отбелязан в София с филмов фестивал за живота и различни аспекти от творчеството на писателя.
• „Моята Европа”: поетесата Надежда Захариева
• „География на музиката на Европа”: фестивал „Фолклор без граници” в Добрич.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна