Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Китарният герой Вини Мур e сред VIP-гостите на концерта на Skopje Connection довечера

Вини Мур идва за два концерта в България – в София на 22-и и в Бургас на 23-и ноември.
Снимка: vinniemoore.com
Вини Мур, един от най-влиятелните роккитаристи в света от 80-те години насам, ще бъде сред VIP-гостите на концерта на Skopje Connection довечера в клуб „Студио 5”. Припомняме, че концертът на македоно-италианското трио Skopje Connection,  е част от афиша на радиофестивала „Аларма Пънк Джаз”, a Вини Мур ще кацне с групата си - също италианци, между другото, на българска земя днес следобед.

Гостуването на Вини Мур в България e по покана на „Флешбоун” и е част от европейското му мини турне с общо 14 дати, две от които са на наша територия – в София (на 22 ноември, от 21.00 ч. в Mixtape 5) и в Бургас (на следващия ден, 23 ноември, от 19.30 ч. в Кукления театър).
Нека припомним историята накратко: Вини Мур дебютира със соло албум през 1986 година. Клавирните партии, в албума Mind's Eye, са поверени на самия Тони Макалпайн. През 1988 г. издава друг знаков албум - Time Odyssey, който попада в класацията Billboard 200. Следват още осем самостоятелни албума, последният от които е To The Core (2009). Мур е известен с участието си в записи на различни рок- и метългрупи от последните три десетилетия, а през 1990г. записва китарните партии в един от най-успешните албуми на Алис Купър – Hey Stoopid. От 2004 г. е китарист на английската хардрок банда UFO.

Групата, с която Вини идва в София, включва още Фулвио Фелисиамо на ритъм китара и вокали, Симоне Масими на бас, и Роберто Пирами на барабани. А голямата новина за феновете е, че утре, вторник, 22 ноември, от 15.00 ч., броени часове преди концерта си, легендарният китарист ще раздава автографи в Музикален център „Икономов” на ул. „Лавеле” 8.
По публикацията работи: Коста Тодоров & Цветан Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна