Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Тест” от Елин Рахнев – премиера на Радиотеатъра на 11 декември от 16 часа

Елин Рахнев в студиото на програма „Христо Ботев”.
Снимка: Кирчо Стоичков
На 11 декември, от 16.00 часа, редакция „Радиотеатър” представя премиерната си постановка „Тест”. Автор на пиесата е Елин Рахнев, носител на наградата „Аскеер” 2011 година.
Самият автор казва: Чрез този текст се надявам отново да се върнат бохемите, а не да са свити в някакви маргинални кюшета. Надявам се да не бъдем слуги на Компанията. Надявам се да не преживяваме живота си в този Mall-пейзаж. Надявам се всички обикновени неща по някакъв начин да се върнат. Да се обичаме малко повече – не през компютрите, а реално.
Елин Рахнев забеляза корпоративния капитализъм, който ни поглъща и обезличава. Превърна го в пиеса-вопъл срещу Компанията – образ на всичко, което разпростира невидимите си пипала и поглъща съвременния човек като му обещава богатства и сигурност за сметка на превръщането му просто в Служител. Въобще, остава ли нещо от човека, когато му вземеш приятелството, любовта, небето, музиката, свободното време, душата…
Неизлечимият романтик Елин Рахнев през режисьорския прочит на Валентин Ганев и през актьорската интерпретация на актьорите Руси Чанев и Богдан Казанджиев.

неделя, 11 декември, от 16.00 часа
По публикацията работи: Яна Добрева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна