Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Low-Fi & Kimiko на „Аларма Пънк Джаз № 7”

Low-Fi от Неапол представят албума си What We Are Is Secret на седмия „Аларма Пънк Джаз Фест” в Swingin’ Hall.
Снимка: Octopus Records

Седмото издание на уникалния за българския радиоефир фестивал „Аларма Пънк Джаз” ще мине под мотото „ПовеЧе ПънК, По-мАлКо ДжаZ” и освен с краля на турбо-фолк-джаза Рамбо Амадеус, ще ви срещне с още цяла плеяда европейски и балкански ъндърграунд герои.

Сред акцентите на фестивала тази пролет са неаполитанските електро-индъстриъл-уейвъри Low-Fi, които ще забият в Swingin’ Hall във вторник, 27 март. Концерът на Low-Fi в София е част от голямо източноевропейско турне-промоция на албума им What We Are Is Secret. Low-Fi са артисти на Octopus Records и са едно от сериозните имена в по-мрачноватите жанрове не само в родината си, но и в по-широк европейски контекст: изключително добре приета група в Германия и в Австрия, където, знаем, традициите на дарк-експериментите с електронната музика и пост-пънка са едни от най-силните. Музиката им се опира на добре познати матрици, които на моменти напомнят осемдесетарски пост-пънк, а на моменти Laibach и Atari Teenage Riot, като от всичките тези уж познати фрагменти групата създава свой собствен облик и звук. Low-Fi са двамата братя-близнаци Алесандро и Адриано Белучио, Джузепе Ла Реза и елктронният магьосник Фабио Сорентино.

Друг важен акцент на фестивала са Kimiko, инди/синт-поп дуо, което има в биографията си участия на някои от най-сериозните фестивали в Средна и Източна Европа, включително и култовия „Жедно ухо”. Концертите им са колкото музикални, толкова и визуални представления. Kimiko ще открият фестивала довечера от 21.00 ч. в кино „Влайкова”, като участието им на „Аларма Пънк Джаз” също е част от турне-промоция на нов албум – From Our Room To Yours.

Сред останалите участници са Daily Noise Club, навярно най-мощната българска dirty old rock’n’roll банда, Митко Таралежков, който ще подгрява Рамбо Амадеус, добре познатият ни полски готик/пост-рок/ембиънт квартет Keira Is You, новият електроакустичен пърформанс на Мартин Луканов & Mytrip и страничният проект на Bernays Propaganda от Скопие ХАХАХА, които са подготвили и специална изненада за публиката.

Всички концерти, както винаги, ще се предават пряко по програма „Христо Ботев” на БНР (92.9), а концертът на ХАХАХА – по Радио София (94.5).

(Материалът е публикуван и в „Една седмица в София”)

По публикацията работи: Цветан Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна