Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Аларма Пънк Джаз № 7” продължава с Daily Noise Club със специална изненада & ХАХАХА от Скопие (отново със специална изненада)

Безспорно най-адекватната „дърти олд рокендрол” банда в България Daily Noise Club ще забие довечера в кино „Влайкова” като част от седмия фестивал „Аларма Пънк Джаз”. Концертът им е част от едно по-широкомащабно начинание, което ще продължи в събота в Пловдив, а през април и в Сърбия, Унгария и Словения. Унгарските им дати са част от фестивала на Лорд Бишъп, когото ние в „Аларма” вече обявихме за преродения Джими Хендрикс, а в Любляна нашите момчета ще свирят в един от най-големите ъндърграунд комплекси – „Товарна Рог”. За участието си на „Аларма Пънк Джаз” Daily Noise Club са ни подготвили и специална изненада, която вече можем да разкрием – те ще излязат на сцената в 21.30 ч. тази вечер заедно с Ивайло Чалъков-Ивака от Gravity Co.

Преди тях, както обикновено се случва в четвъртъците на „Аларма”, на сцената на кино „Влайкова” ще се представи и друга група, чийто концерт ще се предава от 19:00 до 21.00 ч. във „Фалшименто” на Илиян Ружин по Радио София (94.5 FM). Групата е ХАХАХА от Скопие (това е най-новият проект на Васко, Джано и Трипе от Bernays Propaganda), като от тяхна страна също има подарък за публиката: още една скопска пост-пънк банда на живо – Fonija. Двете групи ще заформят специален акцент, посветен на DIY-лейбъла „Направи заедно”. С тях пътува и култовият македонски ъндърграунд герой, владиката на пост-пънка, Владица Младеновски-Гърга.

Очаква се на концерта довечера да се появят и музикантите от групите на Рамбо Амадеус и Митко Таралежков, пък и самите Рамбо и Таралежков, които също пристигат в София днес следобед.

Утре, в петък (30 март) от 11.00 ч. сме ви подготвили и специална пресконференция с участието на Рамбо Амадеус и Митко Таралежков в Дома на киното на „Екзарх Йосиф” 37. Тя е отворена не само за журналисти, но и за фенове на двамата музиканти.

Четвъртък, 29 март, от 19.00 часа по Радио София и от 21.30 часа по програма „Христо Ботев”.

По публикацията работи: Цветан Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени