Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рамбо Амадеус & Митко Таралежков закриват седмия „Аларма Пънк Джаз Фест” тази вечер

„Не обичам снобизма, национализма, пуританизма. Аз съм различен организъм – казва Рамбо в песента – Моят героизъм е пацифизмът, алтруизмът. Обичам (…) либерализма, туризма, нудизма, оптимизма. И това е добре за ревматизма” – това е цитат от песента Euro Neuro, с която Рамбо Амадеус ще се яви на тазгодишната „Евровизия”.

Напомняме, че Рамбо е високият гост на седмия „Аларма Пънк Джаз Фест” и концертът му в club *MIXTAPE 5* ще започне в тази вечер в 21.30 часа, обичайното време на „Аларма”, като преди Рамбо и групата му на сцената ще излезе друга знакова фигура от ъндърграунд средите на нашите географски ширини – народният поет Митко Таралежков от Бургас.

Може би най-самобитният български „поет с китара” на десетилетието, Митко Таралежков драстично се различава от вехтите бригадирски представи за жанра, наложени през соц-епохата, и създава една изключително интелигента музика за широките маси, която може да ви разсмее, разплаче и опияни едновременно. Като музиката на големите фолк-рок поети – от Дилън до Олдсийд и от Висоцки до Кристи Мур. В club *MIXTAPE 5* Таралежков ще се представи с триото си „Митко Таралежков, Дъ Хартбрейкър & Дъ Пропър Хендс Фор Дъ Джоб”, в което участват още две култови личности – Невен Кидеров на перкусии и Bggz Rubbit от групата BGZ на китара.

Петък, 30 март, от 21.30 часа до полунощ!

По публикацията работи: Цветан Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна