Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Аларма Пънк Джаз” представя: Les Kag в Чешкия център

Les Kag (Карин Верже & Аниес Тихов) са в София вече цяла седмица, като ексклузивният повод е участието им в „Аларма Пънк Джаз”.
Снимка: личен архив на групата
Les Kag не са точно музикална формация. Не са точно и комедийно дуо. Те са истинска философия на жанровия кросоувър. Пътуват по всевъзможни като формат фестивали в цяла Франция – от Авиньон до някои съвсем камерни. Свирили са и в „Олимпия” в Париж. Живеят в Ариеж във френските Пиринеи, на около 60 км от Тулуза. Пътуват – и буквално, и музикално.

Les Kag са Карин Верже и Аниес Тихов (наполовина българка). Сформирани са през далечната 1999 година. Започват с улични представления. Свирят на всевъзможни инструменти на сцената и преформатират всички познати казионни жанрове – от хеви метъла до ска-музиката и хип-хопа – в нещо нечувано: с мощно сценично присъствие и въображение. Аниес е позната на българската публика от участието си миналата година на радиофестивала „Аларма Пънк Джаз” (отново в Чешкия център) в ролята на Едит Пърпъл в друга една френска театрално-пънкарска формация – Violon Profond. Спектакълът, с който ще участват в „Аларма” идната седмица носи името и на втория им албум – „Изтеглете ни безплатно”. Името на групата няма да го превеждаме, за да не засегнем някого!

Спектакълът на Les Kag ще се предава пряко по програма „Христо Ботев” на БНР (92.9 FM) в четвъртък, 19 април, от 21.30 часа, но публиката е препоръчително да идва още от 21.00 часа на ул.„Раковска” 100, защото интересът е огромен, а местата – само 80.

четвъртък, 19 април, от 21.30 часа
По публикацията работи: Цветан Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна