Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Lycka Till: шведски фолк-пънк на „Аларма Пънк Джаз” довечера

Lycka Till идват в България с нов албум и с енергия като за цял бигбенд.
Снимка: личен архив на групата

Поредната интересна формация от афиша на „Аларма Пънк Джаз” ще излезе на сцената на Coda (ул. „Лавеле” 19) тази вечер от 21.00 ч.
Lycka Till са DIY-квинтет от Умео, чието европейско турне, представящо материала от втория им албум Rakt över munnen, включва общо 26 града от Скандинавския свят и от Балканите. Групата се състои от Елфрида (тромпет и перкусии), Бьорн (електрическа китара и орган), Еманюел (барабани), Томас (бас) и Виктор (основен глас и акустична китара) и ще допадне изключително много на феновете на The Pogues и La Plebe. Фронтменът Виктор също така е наш колега от Шведското национално Радио. Текстовете на бандата са на шведски и английски и като влияния обхващат един доста широк исторически диапазон – от Виктор Хара до no border акциите в съвременната неолиберална антиутопия, в която всички живеем. Но едновременно със сериозните послания, Lycka Till предразполагат и към пого и веселие, когато излязат на сцената.
Вратите на Coda, където през последните шест месеца „Аларма” представи значителен брой интересни формации от цяла Европа (L.D.Kharst от Франция, британците Sister Gracie, съвместно с Indioteque, Fjodor от Загреб и Алексадър Кид от „Дружба”, живеещ и записващ в Копенхаген) отварят половин час преди началото на концерта, който ще започне в обичайния час на „Аларма” и ще се предава пряко по програма „Христо Ботев”.

вторник, 29 май, от 21.30 часа

По публикацията работи: Цветан Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна