Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселин Тодоров: Всичко започва от мечтата и фантазията в нашия живот

Снимка: Кирчо Стоичков
Веселин Тодоров е основател на група „Фактор”, бизнесмен в днешни дни и мой приятел, но както още в началото на нашия разговор стана ясно невинаги приятелите знаят подробности за детството на другия. Често въртим разговорите около днешния ден, по-малко в миналия и с повече хъс и надежда гледаме към утрешния. Но аз се опитах да върна Веско в детските му години, в първите опити за свирене, първата китара, любовта към музиката изобщо. Доколко успяхме да сторим това с него заедно ще прецените вие, слушателите,но на нас ни беше приятно и весело в студиото на „Повтори фантазията”. Предлагам ви кратки цитати на моя гост – музиканта Веселин Тодоров.
„Всичко започва от мечтата и фантазията в нашия живот. Моята мечта от малък беше да съм музикант – всичко ме влечеше в тази посока. От малки с момчетата от махалата слушахме музика, различни банди и да си призная в онези най-първи години аз не знаех какво е електрическа китара, бас китара,чувахме, че нещо думка по-различно, не било контрабас, а било бас. (смее се)
А после вече като малко по-голям с брат ми слушахме, скрити под юргана, западни радиостанции и най-вече радио „Люксембург”, така че съм закърмен с американска музика. Една нощ, няма да забравя, пуснаха повече от шест пъти She love's you на Beatles, ние с брат ми бяхме повече от въодушевени и решихме, че непременно трябва да свирим. Той първи пипна китарата, както се казва. Това стана със старата китара на баща ни от флота, качена на гардероба, и така започнахме. Нарекохме се група „Раковина”. За рок 'енд' рола не се изисква постепенно научаване, той е преди всичко усещане! После брат ми замина в казармата, а аз продължих по своя път с музиката”.


неделя, 16 септември
По публикацията работи: Милена Димова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна