Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Евранет”: Равносметки в края на годината

● Евродепутатът проф. Владко Панайотов за спецификата на работата му в Европарламента и за сферите, в които е концентрирал усилията си през 2012 година.
● Интервю с евродепутат Мария Габриел, която на проведения преди дни конгрес на Европейската народна партия беше избрана за зам.-председател на женската структура на партията.
● Евродепутатът Ивайло Калфин за обсъждането в Европейския парламент на проект за директива, която ще задължи централните и местни власти и културните институти да предоставят събираната от тях публична информация за свободно ползване в интернет.
● Кои възможности, които предоставя единният пазар на Европа, вдъхновиха Йоана Маринова – победителка в конкурса за есе, посветен на единния пазар, в рамките на Европейските награди за предприемачество?
● Представяне на научна конференция в София на изследване, проведено в рамките на 3 години от учени от 13 европейски страни и финансирано по VI рамкова програма на ЕК за научни изследвания, наречен „Към общество на ученето през целия живот в Европа. Приносът на образователната система”.
● Институтът по астрономия на БАН стартира нов проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, чиято цел е повишаването на професионалните умения в теорията и практиката на астрономия чрез многопрофилно и интерактивно обучение.
● Проектът "Играждане на потенциал за борба с кражбите на метали" е финансиран от генерална дирекция "Правосъдие, свобода и сигурност" на Европейската комисия.
● Проектът "Развитие на устойчив туризъм в община Враца" се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие“ и е насочен към създаване на природна атракция, която да насърчи развитието на устойчиви туристически продукти, основани на природните богатства на природен парк "Врачански балкан".
● Съвместен проект по Оперативна програма "Регионално развитие" на общините Стара Загора, Нова Загора и Раднево ще популяризира античното наследство на траките.
● Европроектите в сферата на образованието, които се реализират в община Велико Търново през последните две години са на стойност над 19 милиона лева. Един от тях е "Мое училище – мой избор" – той помага на децата да развиват способностите си в извънкласните форми на работа.
● „География на музиката на Европа”.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна