Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гватемала

Археологическите останки в страната ни отвеждат назад към цивилизацията на легендарните маи, които са обитавали земите й в продължение на векове.
Снимка: Архив
Запознанството ми с Гватемала (една сравнително малко позната у нас страна в Централна Америка, която се опитвах да посетя отдавна) започна от площада на един от най-старите й градове, което подсказва и името му – Антигуа. Тук усещането за история и старинното очарование са осезаеми. Долината между околните вулкани Агуа, Фуего и Серро де ла Крус е скътала множество къщи (по правило ненадвишаващи два етажа), дворци и особено църкви.
Но това, не е всичко. Чуйте предаването, за да научите повече за езерата, хората и обичаите в тази страна, описана в един пътеводител по следния начин: „Въпреки впечатлението за хаос, което създава, Гватемала е притегателен център за туристите от цял свят, защото е събрала и притежава всичко характерно за Централна Америка в едно: вулканите тук са най-високи и най-активни, руините от времето на маите са най-впечатляващи, земетресенията – сред най-разрушителните, а историята й – забележителна.”

петък, 7 декември
По публикацията работи: Симеон Идакиев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна