Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи срещу Сидеров и негови симпатизанти се събраха пред Съдебната палата

Малобройна група, организирана в социалните мрежи, се събра пред Съдебната палата с искане към главния прокурор да бъде разследван Волен Сидеров заради инцидента на летище Варна. Полицейски части не допуснаха физическа близост между протестиращите срещу Сидеров и подкрепящите го, които също проведоха митинг в защита на своя лидер пред Съдебната палата. 

Лидерът на "Атака" научи, докато произнасяше реч, че главният прокурор е поискал имунитета му. Той определи решението като взето под политически натиск и отказа да отговори на многократно зададения му журналистически въпрос - ще се откаже ли сам от наказателната си неприкосновеност?

И двете прояви пред Съдебната палата бяха организирани във Фейсбук. Първи започнаха да се събират, още вчера, възмутените от Волен Сидеров, а от тази сутрин започна и подписката на подкрепящите го. Едната група се казва: "Имунизирай България срещу Волен Сидеров", а нейният контравариант е "Да защитим Волен Сидеров от поредната провокация".

© Снимка: БГНЕС

От тази сутрин в интернет се разпространява и кратък видеоматериал от посещението на "Атака" вчера в Областната дирекция на МВР-Варна. На записа се чува реакцията на заместника на Сидеров - Десислав Чуколов, който е изостанал от основната група. На влизане в сградата униформените искат от него да се легитимира, но той не го прави. Един от полицаите му казва: "Не сме длъжни да Ви познаваме", а друг пита: "Трябва да Ви познаваме ли?". На забележките Чуколов отвръща: "Ами, разбира се! Искаш ли да ме запознаеш за цял живот?!".

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна