Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Астор отбелязва 70-годишнината си и 50 години на сцената с грандиозен спектакъл

Астор: Ако се срещнат възможностите с желанието и упоритостта – магията става
Снимка: БГНЕС

С грандиозен спектакъл световноизвестният български маг Астор ще отбележи 70-годишния си юбилей и 50 години на сцената. Шоуто е кулминация на Балканския фестивал на магията и ще събере елита на световния илюзионизъм на 18-и ноември в Зала 1 на НДК. За събитието Астор разказа в интервю за предаването "Преди всички": 

Мащабен, голям, разнообразен, интересен – нещо, което не е правено досега в България. Освен моите магии, които публиката ги харесва много, и номера, с които съм спечелил Оскар-а и един друг мой любим номер – всичко това ще покажа – стари и нови неща.

Астор разказа, че е усвоил занаята само от гледане. Той посочи, че сега е много по-лесно, но според него е по-хубаво да се трудиш повече, за да можеш да го оцениш.

Един велик маг беше писал: За да си добър илюзионист, трябва да имаш много пари, за да можеш да го купиш това. А за да си добър манипулатор – това, което е ловкост на ръката, трябва да си роден манипулатор. Ако го нямаш, можеш да понаучиш нещо, но няма да бъде на нивото на другия. Така че ако се срещнат възможностите с желанието и упоритостта – магията става.

Астор обяви, че първият замък на магията в България ще бъде открит на неговия рожден ден от президента на Световната асоциация. Той посочи, че ще има хотелска част и магично кафе, където ще могат да се гледат програми, а дори и да се обучават млади магове. Хората ще могат да си купуват дребни неща. А също ще има и музейна част.

Най-голямата награда за мен е любовта на народа, каза още магът.

Астор коментира и случващото се в страната: Силата на магическата пръчка е само на сцената. Това, което правят политиците и хората около тях, винаги съм се учудвал – не е честно просто – неща, които зависят от тях, те да оставят да се провали всичко.

Днес Астор ще разкрие някои от тайните си на специално шоу за българските медии. Домакин е БНР.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна