Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Такситата в Ловеч масово не спазват определените тарифи

Снимка: БГНЕС
Такситата в Ловеч масово не спазват тарифите, определени от Общинския съвет. Освен това, клиенти се оплакват, че шофьорите не издават касови бонове.

Такситата в Ловеч взимат по 2 лева твърда цена на курс и по 2,50 - 3 лева до крайните квартали в града, без да издават касов бон и да отчитат изминатото разстояние. Според тарифата, определена от Общинския съвет, гражданите трябва да заплащат по 90 стотинки на километър през деня и по 1.10 лева през нощта.

Ние не можем да го санкционираме затова, че има сигнал. Ние трябва да извършим проверки и ако констатираме нарушение, тогава можем, обясни главен инспектор Йото Йотов от областната служба на Автомобилната инспекция. Той добави, че когато е имало такива проверки, такситата са били изрядни, защото много бързо водачите им разбират и се предупреждават взаимно за акциите на контролните органи.

Председателят на Общинския съвет в Ловеч Тихол Тихолов обясни, че Общинският съвет не може да провежда контрол по неща, които по закон се контролират от Автомобилната инспекция.

Кметът Минчо Кзанджиев смята, че проблемът може да се реши с връщането на патентния данък за таксиметровите услуги.
По публикацията работи: Пламен Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна