Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Евиан" надигра лидера "Пари Сен Жермен"

"Пари Сен Жермен" отстъпи с 0:2 на "Евиан Тонон гаяр" в среща от 16-ия кръг на френското първенство и това беше първо поражение за столичани от началото на сезона.

Тази загуба сложи край и на поредицата от 36 мача във всички турнири.

Въпреки това ПСЖ остава начело в класирането с 37 точки, с 1 пред "Лил", който вчера надви "Марсилия" с 1:0. "Монако" е на 3-то място с 35 след успеха с 3:0 над "Ница", а "Марсилия" остана на 4-та позиция с 27.

Мачът се игра при много ниски температури, на почистен от снега терен край швейцарската граница и не блестеше с кой знае колко футболни достойнства. Играчите от Савоя обаче стигнаха до успеха в последните 15 минути чрез Кларк Н'Сикулу и Муду Согу.

Първото попадение дойде в 75-ата минута с нисък удар по земята, едва след което гостите тръгнаха да търсят гола. И пропуск на Хавиер Пасторе в 86-ата минута стана причина за втория гол. Златан Ибрахимович технично му копна мека и удобна топка от страни, а аржентинецът със слаб удар я прати в ръцете на вратаря Йеспер Хансен. Той веднага даде началото на контраатака, която беше завършена с точно изпълнение на Согу, за който това е първо попадение в Лигата изобщо. ПСЖ пък не успя да изравни собствения си рекорд от 37 мача без поражение, поставен през 1993/1994-а г.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени