Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СДС: Подкрепяме изключването на "Синьо единство" от Реформаторския блок

Позицията на СДС съвпада с позицията на ДСБ по случая с изключването на "Синьо единство" от Реформаторския блок. Аз абсолютно възприемам аргументите на г-н Радан Кънев в това отношение. Подкрепям ги и ги поддържам, СДС е на същото мнение. Това каза председателят на СДС Божидар Лукарски в интервю за "Преди всички".

Единият от проблемите, свързан със "Синьо единство", е, че те се опитват да вкарат дебат, какъвто няма, тъй като останалите пет партии сме на съвсем различно мнение и водим конкретни разговори по теми, а те се опитват да вкарват други теми. Но това не е нещото, което е толкова важно. Това, на което повече бих се спрял, са медийните изяви на г-жа Надежда Нейнски, като се опитват непрекъснато да изкарват наяве неща от преговорите, за които сме си дали дума, че докато не постигнем споразумение, няма да се разискват с журналистите и обществеността, което беше една от многото грешки, които е допускала Синята коалиция, обоснова се Лукарски.

Лидерът на СДС обясни, че прекратяването на преговорите със "Синьо единство" не означава, че партията на Панчугов няма да остане в Реформаторския блок под формата на гражданска платформа и с участие в Гражданския съвет.

Цялото интервю с Божидар Лукарски можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна