Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП и ДПС обсъждат исканата оставка на Сидеров като председател на комисията за конфликт на интереси

Очаква се днес БСП и ДПС да обсъдят предложението на ГЕРБ да се поиска оставката на Волен Сидеров като председател на комисията за конфликт на интереси към НС. В предаването "Преди всички" на "Хоризонт" Филип Попов от Коалиция за България потвърди възможността днес да има позиция по въпроса:

"Атака" е политическа партия , за която са грасували около 300 хиляди българи. Трябва да се съобразяваме с тяхната позиция. Това си е вътрешнопартийна работа къде да правят политика. Бих попитал дали политика се прави по футболните терени?

Днес ще имаме група, въпросът за Волен Сидеров и исканата му оставка до днес не е обсъждан. Може да го обсъдим.

Филип Попов участва в предаването "Преди всички", като член на Комисията за контрол над службите за сигурност, използване и прилагане на специалните разузнавателни средства и достъпа до данни по Закона за електронните съобщения. Комисията днес се събира, за да разгледа на второ четене законопроекта за изменение и допънение на закона за СРС.

Обществото имаше нужда от децентрализация на властта, която беше съсретдоточена в МВР и от принципи, които да стопират незаконното използване на СРС. Освен принципа за финансова обвързаност ние възстановихме и Бюрото за контрол за използване на СРС. До края на седмицата ще успеем да изберем състава на Бюрото.

Цялото интгервю на Силвия Великова с Филип Попов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна