Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бясна, кривогледа и лакома" с премиера в Сатиричния театър

Снимка: уикипедия

Бойка от "Бясна, кривогледа и лакома" е 40-та роля на Йорданка Стефанова на сцената на Сатиричния театър "Алеко Константинов". Монопиесата, отличена с Голямата награда за българска драма "Иван Радоев"2013 е подарък за актрисата от Боян Папазов.

На актрисата Йорданка Стефанова, с поклон, гласи посвещението на пиесата от автора.

Постановката е на Валентин Ганев - актьор ат Народния театър, изиграл над 200 представления в моноспектакъла "Контрабасът" по Патрик Зюскинд. Режисьор на "Бясна, кривогледа и лакома" е Антоанета Симеонова.

В интервю за предаването „От петък до петък“ Валентин Ганев сподели, че усилията на целия екип са насочени към това да създадат условия на актрисата да извади от себе си всичко, което може и всичко, което не подозира, че може.

Боян Папазов има едно удивително качество – да се дръпне умишлено, саможертвено на втори план, като автор и да ни поднесе една чудесна поетеса, защото заглавието "Бясна ,кривогледа и лакома" е един цитат от великолепното стихотворение на Мирела Иванова. В драматургичната тъкан на пиесата много умело са вплетени и стихове на поетесата, разказа Валентин Ганев.

Премиерата на "Бясна, кривогледа и лакома"е на 12 януари в камерната зала "Методи Андонов" на Сатиричния театър.

Цялото интервю с Валентин Ганев можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени