Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" (М) надигра "Осасуна" с 2:0 за Купата на Испания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболистите на "Реал" (Мадрид) взеха добър аванс от 2:0 срещу "Осасуна" в първа осминафинална среща от турнира за Купата на Испания въпреки необичайно слабото представяне на Кристиано Роналдо. Попаденията вкараха Карим Бензема в 19-ата минута и Хесе Родригес в 60-ата.

В другите две срещи, играни снощи, от този етап се получиха нулеви равенства. Това бяха мачовете "Реал" (Сосиедад) - "Виляреал" и "Райо Валекано" - "Леванте". Срещите-реванш са на 14-и и 15-и януари.

След като Роналдо пропусна да завърши доста добри възможности Карим Бензема вкара първия гол в 19-ата минута след центринане от фаул на Лука Модрич. В 60-ата минута Роналдо частично се реваншира, след като участва в комбинацията между Бензема, Модрич и завършена от Хесе Родригес за 2:0. Домакините стартираха почти с най-доброто, като Гарет Бейл също започна титуляр, а първата опция беше пред Хесе. Той опита да си спечели дузпа от контакт с вратаря на гостите Асиер Риесго, но съдията Педро Перес Монтеро не се поколеба и остави играта да продължи. При 1:0 на два пъти Роналдо и веднъж Бензема пък след удари с глава не успяха да покачат аванса. В 58-ата минута Бейл се измъкна и центрира към неконцентрирания в този мач Роналдо, който обаче пропусна топката и вратарят я улови. След второто попадение Бензема и Роналдо регистрираха по още един пропуск, а за цялата среща гостите от Памплона имаха едва една ситуация за гол. В последните минути Ойер Санхуро не нанесе точен изстрел.

В Сан Себастиан гостите от "Виляреал" имаха минимално предимство срещу "Реал" Сосиедад, но Джонатан Перейра и Джовани дос Сантос пропуснаха най-добрите им възможности.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!