Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парите от билети за "Когато слоновете излязат на война, страда тревата" отиват за бежанския център в "Овча купел"

Център за настаняване на бежанци в кв."Овча купел""
Снимка: БГНЕС
Филмовият фестивал на Киното на Близкия изток и Северна Африка  за шести път се провежда у нас, в салоните на Дома на киното, Евро Синема, кино "Одеон", Червената къща и Dada Cultural Bar.

Приходите от прожекцията на филма "Когато слоновете излязат на война, страда тревата" ще бъдат дарени на центъра за бежанци в "Овча купел".

Филмът проследява размириците в Сирия от самото начало до края на 2012-а година. Филмът е сниман в продължение на година и половина. На фона на Арабската пролет и сложната политика на региона този филм има за цел да пресъздаде, индикира и проучи сирийския конфликт чрез живота на цивилни граждани, които са били убити или които са били излъгани и пренасочени към мизерния живот на бежанските лагери.
Това каза за предаването "Преди всички" по "Хоризонт" Здравко Григоров от сдружение Pozor:

Веднага след като видяхме този филм, на нас ни хрумна идеята приходите от тази прожекция да бъдат дадени за благотворителност. Свързахме се с Центъра за бежанци в "Овча купел", разбрахме от какво те имат нужда, парите ще бъдат дарени за учебни пособия и канцеларски материали, за да продължат те своето обучение, тъй като дрехи, храна получават, но никой не дава пари за това, те да могат да се обучават. 


Интервюто със Здравко Григоров можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна