Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Китов: Реформата в ДАТО трябва да приключи до края на годината

Цветан Китов
Снимка: БГНЕС

Минимум трима души ще присъстват при унищожаването на ненужна информация, събрана със специални разузнавателни средства в ДАТО. Председателят на новата структура Цветан Китов уточни, че за набелязване на цел за проследяване ще е нужно присъствието на най-малко двама души.

Китов посочи, че е създадена нова организация в Агенцията и всичко, свързано с използването на специалните разузнавателни средства, вече се документира. Има и регистър за контрол върху използваното подслушване. Там се въвеждат данните за всички заявки за подслушване, които постъпват в Агенцията. За всички автомобили, на които има монтирана техника за подслушване, към момента има монтирани GPS системи. 

Китов каза, че според него реформата окончателно в ДАТО трябва да приключи до края на 2014-а година, като дотогава трябва да стане ясно и коя ще е точно сградата, в която ще се помещава Агенцията. Той определи масовото вадене на СРС в България като "абсолютно безобразие" и допълни, че това нанася удар върху имиджа на службата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна