Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Британският премиер Дейвид Камерън се опита да спечели благоразположението на депутатите консерватори като прие по-твърда политическа линия по въпроса с миграцията от страните от ЕС. Това доведе до скандал с неговите коалиционни партньори от партията на либералните демократи, пише британският вестник Индипендънт.

Днешният ден е тест за авторитета на министър-председателя, тъй като в Камарата на общините редица членове на Консервативната партия заплашват да гласуват срещу правителството на дебата за предложения от него проектозакон за имиграцията. Разбунтувалите се консерватори искат да отменят решението, което позволява на българи и румънци да работят във Великобритания, посочва вестникът.

През последните няколко месеца уличните протести в Украйна бяха въртени по западните медии по добре изрепетиран сценарий - продемократични активисти се борят с авторитарно правителство, пише Гардиън. Украйна прави "плахи стъпки към мир" - "центърът за вземане на компромисни решения (. . .) трайно се измести в парламента на страната", констатира руският в. Новие известия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна