Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

DJ Fresh ни предлага продължение на Gold Dust

36-годишният DJ Fresh е разпознаваемо име в дъб степ и дръм енд бейс средите на Великобритания още от 90-те години. Дебютът му на комерсиалната сцена през 2003-та не беше много силен и му трябваха още 7 години да влезе в листата на 40-те най-продавани на Острова. Пробивът му Gold Dust беше написан с помощта на Ms. Dynamite – един от силните женски рапъри. Тогава Daniel Stein (истинското име на диджея) не я включва в описа, но ето че сега й дава възможност да спечели от авторски права заедно с него.

Тази седмица на британския пазар излиза закачливото Dibby Dibby Sound, за което освен Stein и Ms. Dynamite е работил и американският продуцент Jay Fay. Според DJ Fresh това парче е своеобразно продължение на Gold Dust и ни дава да разберем, че дъб степа няма да отшуми скоро. Миналата седмица в класацията на радиостанциите тракът се изкачи до номер 25 и това е позитивна индикация за представянето му в чарта за продажби.

Иначе в ефира на Великобритания доминиращото ново участие е песен, излязла през ноември миналата година, но тогава не успя да се наложи. Това е Young Blood – пилотният сингъл от петия студиен албум на нежната душа Sophie-Ellis Bextor Wanderlust. До декември Sophie танцуваше под различни ритми в шоуто Strictly Come Dancing и сега вероятно е решила да ни напомни, че може и да пее. Баладата Young Blood с акомпанимента на пианото създава роматична и мистериозна атмосфера и ако сте я пропуснали при първото й появяване, си струва да я чуете сега.

Hurt You на Toni Braxton и Baby face e още една песен, която може би сте пропуснали по-рано. Вече хит по щатските арендби и соул станции, прочувствената балада дебютира тази седмица във Великобритания точно навреме за пускането на албума с дуети на двамата стари познайници Love, Marriage & Divorce. Междувременно в Щатите новият им сингъл е Where Did We Go Wrong?.

Спомняте ли си онзи хит със заглавие Wake Me Up! ? Тоталният хит на 2013-а на Aviciiс вокалите на даровития Aloe Blacc. Време е да го чуем и без подкрепата на шведския диджей. Последният му сингъл е най-прибавяният в плейлистите на американските радиостанции тази седмица. Става дума за The Man – позната на американците от непрестанните реклами по време на Super Bowl уикенда. Припева на вдъхващото усещане за сила изпълнение сигурно са си тананикали милионите, гледали рекламното видео на слушалките на рапъра Dr. Dre (който е и работил с Blacc за хита) и особено една от фразите в него е от класическото Your Song на Elton John (You can tell everybody).

И за край още една балада, подходяща за наближаващия празник на влюбените. Подкрепен от участието си на Grammy наградите John Legend успя да вкара последния си хит All Of Me и в поп чарта. Недвусмисленото предложение за брак, вдъхновено от личния опит на Legend, е вече най-излъчвано по станциите за соул и арендби в Америка.

Oще за актуалните хитове и артисти в момента можете да научите в следващото издание на Music Point.

Music Point – петък от 19 до 21часа по "Хоризонт"!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна