Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Рийш с ново злато в суперкомбинацията, този път в Сочи

Мария Рийш с ново злато в суперкомбинацията, този път в Сочи
Снимка: http://www.sochi2014.com

Мария Рийш защити титлата си в суперкомбинация по ски алпийски дисциплини на Игрите в Сочи. 29-годишната германка, която е и световна шампионка, беше пета след спускането, но със солидно каране в слалома заслужи трети златен олимпийски медал в кариерата си след титлите в слалома и в суперкомбинацията във Ванкувър.

Не мога да повярвам, че спечелих. Бях обезкуражена след спускането и ми беше нервно, защото Манкузо водеше със секунда. Няма нищо по-хубаво да спечелиш злато още в първия старт на Олимпиада. Беше много трудно, защото снегът беше много твърд и изровен. Не се чувствах кой знае колко добре на тази писта, но карах достатъчно бързо, коментира Мария Рийш след състезанието.

Австрийката Никол Хосп завърши втора на 40 стотни от секундата и взе второ отличие от Олимпиада след среброто в слалома от Торино.

Джулия Манкузо, която водеше след спускането с аванс от 1.04 секунда пред Рийш, в крайна сметка завърши трета на 53 стотни зад германката. Така 29-годишната американка стигна до четвърти олимпийски медал след титлата в гигантския слалом от Игрите в Торино и сребърните отличия в спускането и в суперкомбинацията във Ванкувър.

Носителката на Световната купа за миналия сезон и световна вицешампионка в дисциплината от Гармиш-Партенкирхен и Шладминг Тина Мазе (Словения) остана четвърта на 63 стотни след Рийш.

Световната вицешампионка в суперкомбинацията от Вал Д'Изер Лара Гут (Швейцария) беше втора след спускането, но пропусна врата в слалома и отпадна.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна