Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: архив

Вчера за пръв път от началото на масовите протести в Украйна бе съобщено за разногласия сред опозицията, пише руското издание Взгляд. Във Върховната рада депутатите от двете опозиционни сили "Баткившчина" и Удар не успяха да се разберат по въпрос от принципно значение - промени в основния закон с цел по-скорошна "победа на революцията". Предложени от "Баткившчина" поправки засилват позициите на Върховната рада и превръщат Украйна в парламентарно-президентска република. От своя страна, Удар настоява да бъдат разширени пълномощията на правителството.

Заедно с предупрежденията за наводнения по течението на река Темза, във Великобритания се покачва политическото напрежение, отбелязва Ню Йорк Таймс. Успоредно с пороите, заливащи страната, с пълна сила избухна буря от взаимни нападки кой е виновен, че страната не е подготвена да се справи с кризата, посочва вестникът.

Гардиън отделя внимание на призива на премиера Дейвид Камерън за спиране на взаимните обвиненията Той много добре знае, че страдащите от наводненията граждани няма да търпят политиците да враждуват помежду си, докато те понасят неблагоприятните последици от бедствието, отбелязва Гардиън.

Информацията е на БТА.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна