Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" - "Монтана" 1:3

"Бдин" загуби с 1:3 от "Монтана" в първата контрола пред родна публика. Двата отбора направиха интересен мач с две дузпи, съобщиха от пресклуба на видинския тим.

"Бдин" започна с чудесна атака на Марио Близнаков още във 2-та минута- страховитият му удар срещна страничната греда на вратаря Иванов. Резултатът обаче откри за гостите Луис Едуардо с глава в 17-ата минута, възползвайки се от добро центриране на съотборник и от близо отбеляза. "Бдин" реагира мигновено, но Марио Метушев, след като открадна една топка, би от малък ъгъл в страни от вратата. В 36-ата минута гостите вече имаха два гола аванс. За съмнително нарушение в наказателното поле на "Бдин" съдията от Видин Александър Николов се престара и отсъди дузпа, която капитанът Даниел Гаджев превърна в гол. В оставащите минути до края на полувремето Бдинци можеха да заличат пасива. Първо в 40-ата минута реферът отсъди дузпа за домакините, за невероятен пробив на Марян Станчев. Станчев върза трима защитници на "Монтана" и бе откровено фаулиран в наказателното поле. Вратарят на видинчани Станислав Антонов беше безпогрешен в двубоя с колегата си Христо Иванов и намали на 1:2 от отсъдената дузпа. Веднага след това капитанът на "Бдин" Калоян Цветков не успя да вкара за 2:2, озовал се сам срещу стража на гостите. В 60-ата минута обаче, влезлият като резерва за "Монтана" Борис Кондев засече с глава центриране, оформяйки крайното 3:1. В оставащия половин час до края на срещата видинчани отправиха два удара чрез Георги Илиев и Детелин Ченешков, но те не създадоха проблеми на гостите.

 
Сред 1200-те зрители бяха и кметовете на Видин Румен Видов и на Монтана Златко Живков. След края на мача, старши треньорът на "Бдин" Альоша Андонов заяви: "Получи се един не лош двубой, но ние грешахме повече от отбора на "Монтана". Те също бъркаха, но не можахме да ги накажем. За съжаление, в определени периоди играем много добре и дори надиграваме противника, но допускаме и елементарни грешки. Все пак играем срещу отбор от професионалния футбол и те умеят да се възползват от грешки. Доволен съм, че моите момчета работят много здраво на този етап. Отборът на "Монтана" определено е по- добре, защото подготовката им започна по- рано. Моите футболисти, след тези натоварвания, са и по- уморени. Относно селекцията- тя е отворен процес и има ли момчета, които са добри, е нормално да дойдат, а други да си тръгнат."

"Бдин" започна в състав: Станислав Антонов, Ангел Цолов , Марян Станчев, Ивайло Иванов, петър Трифонов, Иван Иванов, Калоян Цветков, Николай Цветков, Марио Метушев, Марио Близнакоя и Николай Хаджиниколов. На полувремето в игра влязоха: Явор Тричков, Куатара Мамаду, Десислав Русев, Даниел Михалов, Цветомир Тодоров, Детелин Ченешков, Цанислав Карасинкеров и Георги Илиев.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна