Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Никога не е късно за ново начало"

Повече от 3 часа продължи коледната баскетболна надпревара за аматьори- юноши и мъже над 18 години във видинската спортна зала "Фестивална".
 
При много емоции и атмосфера на феърплей първи шампиони на Видин в този баскетболен формат на проявата станаха момчетата от отбора на "Ти Ен Ти" в състав Атанас Аролски, Теодор Киров и Атанас Иванов. На второ място остана тимът на "Параграф 22", в състав Амар Тахирович, Даян Николов и Владимир Петров. Бронзовите медали след драматичен двубой с "Куцото пиле" отидоха за тройката "Малките кристали", в състав любимците на публиката Теодор Илиев, Дино Николов и Мартин Петров.
 
Призьорите получиха медали, грамоти и спортни раници, връчени от Росен Ракаджиев и Николай Попов, а всички участници си тръгнаха с фланелки и шапки.
В атрактивния турнир се включиха 15 отбора от Видин. Те бяха разпределени в 4 групи по 4 тима и играха по системата всеки срещу всеки, след което по утвърдената схема на първенството се състояха четвъртфинали, полуфинали и финални двубои. 
 
Форматът "3 на 3" на един кош е нова дисциплина, която набира все по-голяма скорост в целия свят и се очаква да бъде включена в олимпийските игри. По този амбициозен проект на ФИБА работи нашият съгражданин Коста Илиев. Коледният турнир във Видин е в рамките на инициативата "Никога не е късно за ново начало" на Министерството на физическото възпитание и спорта"- уточни изпълнителният директор на БК "Видабаскет" Видин Росен Ракаджив.

Дейностите по проекта на МФВС във Видин продължават до края на февруари 2012 година с "Дни на отворените врати" за свободни занимания 3 пъти седмично. 

В същото време Враца бе домакин на коледен турнир по волейбол, по същия проект на спортното министерство. Юлияна Борисова, един от специалистите, които участват в организирането на дейностите по проекта за Враца, не скри, че първоначалният замисъл е бил коледният турнир по волейбол да е среща между 3 селекции. Явилите се повече кандидати обаче наложил корекция и включването на още една гарнитура. В спортната зала на Природо-математическата гимназия "Акад. Иван Ценов" се срещнаха командите на: Учителите по физическо възпитание; Треньорите; Гражданите-бивши спортисти и ветерани и на Студентите. Въпреки че турнирът нямаше състезателен характер, защото всички участващи бяха обявени предварително за победители, край волейболната мрежа се разиграха сериозни битки, които си заслужаваше да бъдат видяни. 

© Снимка: РАДИО ВИДИН

 
"Програмата се радва на силен интерес. Поради тази причина до края на реализацията й се предвиждат още турнири"- заяви регионалният експерт на министерството на младежта и спорта в тази част на България Росица Стаменова.
 
През декември, януари и февруари спортните зали във всички областни центрове на Северозапада ще са отворени за хората над 18 години, които искат да спортуват.
По публикацията работи: ЕКИП на РАДИО ВИДИН
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна