Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

7 медала за врачанските моделисти

Моделистите от Враца спечелиха 7 медала- 3 златни и по два сребърни и бронзови от 3-ия последен кръг на държавното първенство по автомоделизъм за модели с двигатели с вътрешно горене. Гонките се проведоха през почивните дни в града под Околчица. Първият заместник-председател на родната федерация Огнян Филипов заяви, че заради липсата на интрига в крайното подреждане, този път участието е било камерно.
 
В клас "Нитро с пулстартер" поради повреда в болида на Станимир Станев, врачанската състезателка Цветелина Генчева се класира на първо място и поведе колоната за доброто представяне на домакините в този кръг. В клас "Нитро" Росен Ралчовски от Враца показа класа и завърши първи в 45 минутния финал, следван от съотборниците си Атанас Георгиев и Виктор Робев. В кралския клас "Формула 2" Дамян Петров отвя конкуренцията и спечели златото, а с това взе и шампионската титла в дисциплината. Втори е неговият син и съотборник Мартин Дамянов, а трети също е врачански представител- Николай Георгиев. На четвърто място отново е врачански пилот- Кристиян Крумов. В последния клас "Формула 5" златен медал завоюва Николай Петров от Варна, втори се класира Станимир Станев от "Стелди еър" София, а трети Сивил Антимов от Варна. Врачанският моделист в този клас Росен Ралчовски до средата на финала водеше колоната, но получи сериозна повреда и остана шести.

Победителите бяха наградени с медали и грамоти. Следващия кръг е на 6 и 7 октомври в Банкя с последния кръг от шампионата на България в класовете "Бъги", "Монстери" и "Тръги".
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени