Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболният "Монтана" с две победи в контроли

Волейболистите на "Монтана" постигнаха две победи над вицешампиона на България "Пирин" Разлог. Контролните срещи се играха в зала "Огоста". Първият мач момчетата на треньора Северин Димитров взеха с чиста победа, след като затвориха трите части на 18, 23 и 25 точки. Втората среща бе по-оспорвана и завърши 3:2 за домакините. Монтанци спечелиха втората, третата и петата част сътветно на 14, 15 и 11 точки. Волейболистите на "Пирин" се наложиха в първия и четвъртия гейм на 25 и 26 точки. Треньорът на "Монтана" Северин Димитров остана доволен от победите.

"Доволни сме от резултата, тъй като успяхме да победим отбора на "Пирин Балканстрой" и в двете срещи, а те са вицешампиони на България от миналогодишното първенство. Имат много класни състезатели, вторият разпределител от националния отбор играе при тях, имат доста голям потенциал и се радвам, че се видя, че имаме възможност този сезон да постигнем добри резултати.", каза Северин Димитров.

Диагоналът Александър Горбатков бе най-резултатен и в двете срещи. В първата отбеляза 17, а във втората 20 точки. Във втория мач 18 точки добави другият юноша на "Славия" Николай Костадинов.

"За Горбатков мога да кажа, че игра добре след контузия, имаше проблеми с ръката. Мога да отлича и централните ни нападатели като Денис Чавдаров и Георги Михов, които успяха да направят много силни мачове и доста точки от блокада. Денис Чавдаров направи във втората среща 6 блокади, което е доста добре за централен нападател.", допълни Северин Димитров.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна