Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" отличи своите медалисти

На официална церемония днес директорът на видинската ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" Мариета Георгиева награди 5-има ученици, спечелили медали от републикански и международни състезания.

"Искаме да изкажем нашата благодарност към учениците, които успяха да завоюват медали на световни и републикански първенства. Те не само успяха да постигнат тези спортни успехи, но и в училище се справят отлично и успяват прекрасно да съчетаят задълженията в час и ангажиментите си към спорта", каза Мариета Георгиева.

Ръководството на училището отличи Ивелина Емилова - бронзов медалист от Световното първенство по самбо, Борислав Петков и Слави Димитров - златни медалисти от републиканския шампионат по колоездене, Даян Любенов - второ място на държавното първенство по кану-каяк и Радослав Цветанов - сребърен медал от републиканското по мотокрос.

Медалистката от Световно първенство Ивелина Емилова тренира самбо и джудо от 6 години и вече има редица медали от национални и международни състезания.

"Имам много медали от международни и републикански състезания. За златен медал на Световното първенство не ми достигна повече упоритост и тренировки", каза за Радио Видин Ивелина Емилова.

Шампионът на страната по колоездене Слави Димитров смята да продължи да се занимава със спорт и след като завърши училище.

"С колоездене се занимавам от 4 години, но златният медал от Републиканския шампионат на писта е най-голямото ми постижение. След кат озавърша ще кандидатствам в Националната спортна академия.", заяви Слави Димитров.

Отличените млади спортисти получиха от ръководството на училището предметни награди и огромна торта, осигурена от спонсори на гимназията. Учебното заведение подготвя отбори във всички видове спорт, в които има ученически игри.

По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна