Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите на "Монтана" приемат "Славия" днес

Волейболният "Монтана" приема днес от 18 часа в зала "Огоста" столичния "Славия". Срещата е от 7-ия кръг на Суперлигата при мъжете. Възпитаниците на треньора Северин Димитров имаха дълга почивка от две седмици, тъй като предишния кръг почиваха. "Монтана" уважи молбата на "Марек Юнион Ивкони" /Дупница/ и отложи срещата, заради участието на им в Шампионската лига.

"Наясно сме, че ни предстои труден мач, към който трябва да се подходи сериозно. "Славия" успя да победи вицешампиона "Пирин" с 3:0, което показва, че отборът има потенциал. Въпреки отложения мач с "Марек", подготовката премина нормално, в седмицата, в която не играхме, наблегнахме на физическата подготовка, отлагането на срещата според мен изигра положителна роля.", каза Северин Димитров.

За Северин Димитров мачът е с по-друг заряд, тъй като баща му е собственик на "Славия", а брат му Иван ще се откаже от волейбола след мача с Монтана.

"През годините съм играл доста мачове срещу "Славия", винаги ми е било тежко по принцип, тъй като в "Славия" започнах като треньор. Но ще подходим много сериозно и професионално, за да вземем трите точки.", добави Димитров.

Всички волейболисти на "Монтана" са здрави и ще са на разположения за мача със "Славия".
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна