Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отборът на Юга триумфира в Мача на звездите

Зрителите в изпълнената до краен предел зала "Фестивална" за поредна година станаха свидетели на истинско шоу, сътворено от баскетболисти, ученици, младежки организации и танцови състави. Всички заедно- спортисти, артисти и музиканти- бяха част от мащабната антиспин кампания по повод 1 декември- Световния ден за борба със СПИН, която тази година се проведе под мотото "Животът е безценен!" 

Звездният баскетболен сблъсък между "Севера" и "Юга" си остана запазена марка на видинчани в антиспин кампанията. Старт на шоуто даде заместник кметът на Видин Борислава Борисова, която отправи послание към младите хора в препълнената спортна зала и хвърли спорната топка за началото на срещата. На събитието присъстваха представители на Областната администрация, Регионалния инспекторат по образованието, Видинска Света Митрополия и много гости. Залата буквално се "взриви" при представянето на двата тима и играещите треньори Олег Панчев и Милко Златанов.  

Всеки отбор бе избрал свой атрактивен начин на представяне- водещите Ваня Минева и Красимир Каменов-Тоти извикваха играчите освен по име и с прякорите им, като във всеки звезден мач-спектакъл!

Публиката бързо запомни едни от най-впечетляващите имена като Шрек, Пушката, Фламингото, Машината, Испанеца, Трастиката, Кривия, Тишански. А наред с младите надежди на видинския баскетбол, много аплодисменти получиха момчетата от брейк формацията "Shadow crew" и момичетата от мажоретната формация при

 

ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", които поддържаха доброто настроение в зала "Фестивална" при всяко прекъсване на играта.

Така шоуто стана още по-пъстро и динамично.

И всички до края на мача успяха да научат основните стъпки на горещия танц на момичетата от "Юга".  

Треньорите на двата звездни тима поднесоха голямата изненада на вечерта, като излязоха по екипи и взеха участие в двубоя. Олег Панчев от северняците излезе с №5- номерът от активните му състезателни години. Колегата му Милко Златанов се представи с №6- също запазена марка от годините в активния спорт. Ветераните показаха завидни умения и успяха да се разпишат. Олег Панчев записа 7 точки, като реализира невероятна тройка за "Севера", с която вдигна на крака агитките на ГПЧЕ "Йордан Радичков" и СОУ "Цар Симеон Велики". Старшията на другия звезден тим- видинският Пат Райли- се отчете с 6 точки, 2 борби и 1 асистенция. Съдия на срещата бе старши треньорът на БК "Видабаскет" Видин Николай Колев. 

"Южняците", в състава с възпитаници на ПМГ "Екзарх Антим І" и ПГ "Проф. д-р Асен Златаров"- победиха изключително трудно отбора на "Севера" с 86:82.

Първата част на срещата взеха момчетата от "Юга" с 30:20, благодарение атрактивната и резултатна игра на Валентин Николов, Емил Емилов и Теодор Николов. Комфортната им преднина се запази до четвъртата част, в която "северняците" тръгнаха с всички сили в опит за обрат. Георги Асенов, Добромир Драготинов и останалите момчета, подкрепяни от невероятната си агитка, намалиха разликата на само 5 точки, но времето не стигна за нещо повече... 

"Северът" записа достойна загуба, а състезателите на "юга" заслужено ликуваха.

"Южняците" вдигнаха Купата на победата в седмото издание в мача на звездите.

Всички училища, с представители в баскетболната среща, получиха плакети, а отличията връчи кметът на Видин Герго Гергов.  

За първи път, откакто се провежда проявата, благодарение на видинската съдийска колегия по баскетбол, бе обезпечена компютърна статистика на двубоя по изискванията на международната баскетболна централа. Благодарение на програмата по игрови показатели бяха определени индивидуалните призове.

Най-полезен играч на двубоя стана Георги Асенов от ГПЧЕ "Йордан Радичков", който спечели и приза за най-добър реализатор с 32 вкарани точки. Наградата на медийния партньор връчи Огнян Първулов- директор на РАДИО ВИДИН- Регионална станция на Българското национално радио. 

Валентин Николов от ПМГ "Екзарх Антим І" получи наградата за най-много асистенции, а съотборникът му Емил Емилов бе отличен за най-етичен и най-борбен състезател. Румен Тодоров от СОУ "Цар Симен Велики" бе определен за най-перспективен млад състезател.  

В най-атрактивната игра с публиката- за точно попадение от центъра на игрището- тази година имаше победител! От общо 20-те произволно избрани от публиката стрелци, 13-годишният Ивайло Вълчев от СОУ "Цар Симеон Велики" още при първия опит отбеляза кош и си тръгна от зала "Фестивална" с парична награда от 100 лева, подсигурени от Видинска Света Митрополия. Като така доказа правилото, че в живота винаги има и елемент на хазарт и затова е особено важно намеренията ни да бъдат подкрепени и от Божията ръка.

По публикацията работи: Екип Клуб Спорт
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени