Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стрелецът Петър Градинарски за трети път №1 на спортното училище във Враца

Стрелецът Петър Градинарски стана за трети пореден път №1 на спортното училище "Св. Климент Охридски" във Враца. Анкетата за 2012 година в единстветното подобно учебно заведение в Северозападна България се проведе преди дни, а в спор за отличието бяха номирани 45 атлета, представители на 7 спорта.

Петър Градинарски събра най-много гласове от анкетните карти с това, че през 2012 година е държавен шампион и първенец в турнира за купа "България". Възпитаникът на Мариана Ангелова има и още едно сериозно постижение този сезон - европейски рекорд в дисциплината 3 по 40 изстрела с малокалибрена пушка в Пилзен /Чехия/, където постигна 1 170 точки. От участието си в Нитра /Словакия/ Градинарски постигна още едно най-добро постижение от 593 точки, но на 60 изстрела с пневматично оръжие.

Втори и трети в класацията се наредиха лекоатлетите от клуб "Павел Павлов", това са съответно Георги Тодоров и Иван Петров. Тодоров попадна и в десятката на община Враца, където се класира четвърти, а Петров и миналата година беше трети в ТОП 10 на спортното школо. Четвърти се класира борецът Едуард Евтимов, пети е ватерполистът Митко Начев, а шести - стрелецът Христо Александров. Останалите места в десятката попълниха още Румяна Левичкова /ватерпол/, Кирил Георгиев /стрелба/, Лорена Маркова /джудо/ и Никола Илиев /лека атлетика/. Отбор на спортното училище стана волейболният тим на "Ботев" до 12 години, с треньор Аглая Йорданова.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна