Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Игнасио Лорес Варела е между "Ботев" Враца и ЦСКА

Игнасио Лорес Варела продължава да не тренира с „Ботев” /Враца/. В неделя националът на Уругвай не се присъедини към съотборниците си и за първия лагер през зимната подготовка за пролетния полусезон в Мелник.

Според неофициално потвърдена информация, 21-годишният нападател е в Италия, където очаква развитие на преговорите между клуба, който го притежава – „Палермо”, и ЦСКА, откъдето го искат в селекцията си. Старши-треньорът на врачани Антони Здравков заяви, че повече от 10 дни не знае нищо за играча, а единствената информация за Лорес Варела идва от медиите:

„Спрягат го за къде ли не, но той не е във Враца. Поддържаме връзка с мениджъра му, според когото това положение е нормално, играчът щял да дойде. Но кога? Никой не знае…”

Мениджърът на футболиста – Пепино Тири, пък няколко пъти е засичан на „Българска армия” през изминалата седмица, но това не означава, че той преговаря за трансфера на агента си при червените. Председателят на управителния съвет на врачанския клуб Николай Иванов, който е и кмет на Враца, обобщи ситуацията:

„Водят се преговори между „Палермо” и ЦСКА. Ние сме дали разрешение той да започне подготовка с ЦСКА, но все пак Варела е собственост на „Палермо”. Можем да имаме известни финансови претенции, които са скромни, когато евентуално двата клуба се договорят”.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна